Alle forældre ved at det er vigtigt at deres børn får gode vaner allerede fra barnsben, idet det er grundlaget for at barnet kan begå sig i det offentlige rum.

Og ser vi på den voksne befolkning i Danmark 2021, så er der en overvægt af dem, der er blevet alt for tunge. Andelen af overvægtige voksne i Danmark er over 50%. Sammenhængen mellem indtaget af kalorier og mængden af bevægelse har ikke været i balance.

Vi ved også alle, at vi let kommer til at spise mere end vi har brug for. Mad er meget let tilgængelig og slik og sodavand udgør en stor del af kalorieindtaget.

Hver dansk husstand køber 86 liter sodavand om året, og hver dansker spiser 8 kilo slik om året. Hertil kommer kage, alkohol og andre kaloriestærke madvarer.

Så der er noget at gå af.

Mit forslag er, at alle elever der bliver kørt i skole, bliver sat af i passende gåafstand fra skolen, og så går de resten af vejen. Da det kan gentages 5 dage om ugen vil det give en god ekstra forbrænding i det daglige og det er helt gratis.

Mor og far slipper desuden for at stresse rundt i køen på skolens p-plads hver morgen. Så det vil virkelig være en ændring alle kan få udbytte af.

Elever der kører med bus kan jo blot kopiere modellen, og stå af ved et busstop et stykke fra skolen og gå resten af vejen. De fleste er jo i besiddelse af en smartphone eller tilsvarende devise, hvor de kan aflæse deres indsats i forbrugte kalorier.

Ud over at få brugt energi, får man frisk luft, træning til muskler og sener, og ikke mindst velvære i krop og sjæl ved frigørelse af endorfiner og andre gode stoffer.

Så bare gå bare i gang – 10.000 daglige skridt skulle være rigtig sundt og de kan som skrevet tjekkes via diverse apps.

I øvrigt skal de der allerede går og cykler til skolen roses.

Knud e. Schack Korsbjerg 

Skoleleder, Stenhus Kostskole 

Januar 2022

Categories: Knuds Klumme