Hør hvad 5. klasserne siger om Stenhus

Vi har snakket med tre af vores nye elever, om hvorfor de valgte at gå på Stenhus og hvordan den første start har været.

De tre elever er:

  • Max, 10 år
  • Malou, 11 år
  • Silje, 11 år

Hvorfor har i skiftet skole til Stenhus Kostskole? 

Jeg ville gerne prøve noget nyt, og mine søskende har gået her og har været meget glade for det. Der er nogle gode lærere, som har tid til os alle.

Jeg flyttede til Holbæk med mine forældre, så jeg skulle finde en ny skole. Det var ikke så sjovt at skulle forlade min gamle skole, men jeg er meget glad for at være her nu.

Jeg ville også gerne prøve noget nyt, jeg havde brug for lidt flere grænser og mere faglighed, – og så syntes jeg Cambridge lød spændende, derfor valgte jeg Stenhus.


Hvordan er det at gå i 5. klasse på Stenhus? 

Det er rigtig sjovt! Vi går i Cambridge klasse, og det giver virkelig mange muligheder for, at man kan gå i skole i andre lande på et tidspunkt. 
Lige nu er vi igang med at læse Skammerens Datter i klassen, så læser vi nogle sider og taler om dem sammen, det er rigtig sjovt.
Det er rigtig rart at vi må have computer med i skolen og skriver noter på. Det er meget nemmere at skrive på computer i stedet for at skulle skrive alt i hånden.


Hvordan har det været at starte et nyt sted?

Det var lidt mærkeligt, jeg kendte ingen herude, så lige i starten følte jeg mig lidt alene.
De første tre dage i den nye klasse var lidt akavede, fordi vi slet ikke kendte hinanden. Men det gik hurtigt over, og nu er det bare rigtig hyggeligt. Og så er det rart at der er ro og ikke så meget drama her på Stenhus.


Hvorfor skal andre vælge at gå på Stenhus? 

Jeg vil klart anbefale det, det er lidt en omvæltning at skulle skifte skole, men det er virkelig godt. Det lyder som en skole for de lidt fine, og jeg troede det var folk med mange penge der gik her – men det har jeg fundet ud af at det slet ikke er! Man kan få hjælp til det man har svært ved. Det er meget naturligt at klassen bliver delt op så alle bliver undervist på forskellige niveau.
Der er mere fokus på det faglige, jeg har allerede lært meget mere af at gå her. Lærerne herude er også rigtig gode – vores kinesisklærer er fx fra Kina og kan sproget flydende. 


Har I nogle gode råd til andre der overvejer at starte på Stenhus? 

Det skal nok blive godt! Man får helt sikkert venner hurtigt, selvom man tænker, at man ikke kender nogle. Og så skal man ikke ændre sig selv, folk herude er ikke fine, så man behøver ikke at gå op i, hvordan man ser ud. Man skal ikke ændre sig eller prøve at være noget andet end hvem man er. Der er plads til at være sig selv.
     Man kan godt være nervøs for at man skal være ekstra dygtig for at gå på Stenhus – men det skal man slet ikke – her i 5. klasse bruger vi tid på at finde ud af hvor alle ligger niveaumæssigt, så alle får undervisninger efter hvor de er.

I skal ikke være nervøs – det hele skal nok gå!