Kostpolitik

Vores mål er:

  • At påvirke indlæring og trivsel positivt.
  • At give viden om sund kost.
  • At have fokus på ernæringssammensætningen i maden, så alle får en god og næringsrig kost.
  • At sikre et stabilt blodsukker dagen igennem ved at servere 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.
  • At lære eleverne god bordskik og respekt for maden.

Dette gør vi ved:

  • At tage udgangspunkt i kostrådene.
  • At anvende gode råvarer.
  • At sikre et højt indhold af fibre i vores mad.
  • At minimere fedtstof og sukker i madlavningen.
  • At sikre en varieret kost ved at tilbyde alle former for kød, fisk, fjerkræ, årstidens grønt og frugt.
  • At producere mest muligt fra bunden.
  • At bruge mindst muligt halvfabrikata.
  • At minimere spild.

Morgenmad serveres på buffet med et udvalg af gryn, hjemmelavet mysli, hjemmebagt brød, ost, pålæg, mælkeprodukter, grønt og frugt samt kaffe og te.

Mellemmåltider består oftest af frisk frugt og hjemmebagt brød med pålæg eller ost, smør og marmelade, koldskål, frugtgrød, kaffe og te. Til tebord om aftenen serveres der også saftevand. Kage serveres kun til fødselsdag, i weekenderne og ved særlige festarrangementer.

Den varme middagsmad serves på buffet mellem kl. 11.30-12.00. Kosten varierer mellem oksekød, svinekød, fjerkræ, fisk og grønsagsretter, der servers sammen med kartofler, ris eller pasta og hjemmebagt brød. Hver dag serveres der også en frisklavet salat valgt ud fra årstidens grønsager og så den passer til den varme ret. Vand vil altid blive serveret til måltidet.

Aftensmaden kl. 18.00 serveres på en buffet fyldt med pålægsfade, en lun ret, rugbrød og en dagligt varieret salat. Her til serveres både vand og mælk.

Vi tager hensyn til:

  • Elever fra andre kulturer, som spiser efter en særlig overbevisning
  • Elever som skal spise efter diæter, som er lavet på baggrund af en henvisning fra deres læge.
  • At det daglige energibehov skal dækkes gennemkosten, sportsudøver eller ej.

Kostpolitikken evalueres og revideres en gang om året.